Manresa
optimització web Disseny web Marketing online Registre de dominis Allotjament de dominis Botigues virtuals logo Creació de Botigues virtuals Desarrollo de tiendas virtuales

6.- Característiques de les botigues virtuals de ManresaPortal

ManresaPortal.com, és una iniciativa privada que en no rebre cap ajut institucional, ha de finançar els projectes amb la rendibilitat econòmica que generen. Les botigues virtuals de Manresa Portal, han estat plantejades per a aconseguir la viabilitat econòmica, per aquest motiu no tots els negocis poden tenir-hi el seu espai, únicament aquells que ofereixin productes amb possibilitats de ser venuts

Per aquest motiu, abans de decidir iniciar qualsevol projecte de comerç electrònic, i tant per l’interès del client com per a assegurar els resultats, cal tenir la màxima seguretat possible de que tindrà un mínim d’oportunitats, que els productes tenen una demanda mínima, i també que l’oferta serà competitiva respecte a altres possibilitats ja existents. Cal tenir present que la competència a nivell d’internet, no és local si no global, i per tant molt exigent.

Un cop s’ha decidit que les oportunitats de vendre els productes de l’empresa per internet son reals, i tenint en compte per un costat les despeses complementàries tant pel que fa a pagaments com en el relatiu a la comissió de ManresaPortal, i per l’altre que donarà menys feina atendre un client que compri directament per internet, arriba el moment de signar el contracte de col·laboració i donar d’alta un TPV Virtual a Caixa de Manlleu, i un compte de client per al transport a DHL, empreses que pel tracte i atenció que donen al client han estat considerades com als col·laboradors més apropiades per a aquest projecte.

Pel que fa a la gestió dels continguts (incorporar, eliminar i modificar les informacions), l’experiència ens ha demostrat que fins que una cosa no funciona per si mateixa, el client no hi està suficientment al damunt, per aquest motiu, ManresaPortal en principi s’ocuparà de tot, de manera que la dedicació del client sigui la mínima possible, de tota manera, aquesta gestió integral del catàleg de productes i atenció al client, implica que els articles que s’incorporin als espais (sempre i quan sigui ManresaPortal qui ho faci) hauran de ser considerats comercialment viables.

Les tasques de ManresaPortal:

 1. Posada en funcionament de les botigues virtuals.
 2. Compliment dels requisits legalment establerts per al comerç electrònic.
 3. Facilitar al client la documentació per a donar d’alta els serveis complementaris (TPV, transport).
 4. Incorporació, modificació i eliminació d’articles.
 5. Enviar avisos en les compres realitzades durant el període inicial.
 6. Assistència al comprador en matèria de consultes genèriques relacionades amb el funcionament de compres.
 7. Remetre el comprador a la botiga en cas que es tracti de consultes molt específiques o especials relatives als articles.
 8. Atenció al online comprador mitjançant un espai dedicat a aquesta finalitat a les mateixes botigues virtuals.
 9. Control de qualitat i atenció al comprador.

 

Les tasques del client:

  • Facilitar els articles i modificacions de tarifes.
  • Mantenir actius els serveis complementaris.
  • Enviar els articles que els comprin via internet, o bé avisar en cas que no estiguin disponibles en aquell moment, indicant la data prevista d’enviament.
  • En cas de consultes específiques, si així ho defineix, atendre als compradors
  • Cobrar les vendes.
  • Pagament de comissions.
Enviar a un amic Imrpimir Compartir a Twitter Compartir a Facebook Compartir continguts