manresa portal publicitat i promoció d'empreses per internet

 

4.- Com saber si les pàgines web estan ben optimitzades per a buscadors

Un cop recopilada la informació sobre les pàgines web realitzades, val la pena assegurar-se dels resultats a que s'aspira. Per fer això, cal seguir un procediment senzill i eficaç, que permet veure quina és la informació que hi ha a les bases de dades dels cercadors referent a aquelles pàgines web en concret. Si això està ben fet, podem suposar que altres detalls importants (en els que no entrarem) també n'estan, i per tant ens trobem davant de pàgines web ben optimitzades.

Per tal de disposar de les màximes garanties, s'han de comprovar en buscadors els resultats de les pàgines web optimitzades que hagi dissenyat anteriorment la persona o empresa en qui s'estigui pensant confiar per al disseny de la pàgina web de l'empresa (cal recordar que les pàgines web tot i estar optimitzades moltes vegades no estàn 100% indexades fins al cap d'un any o potser fins-i-tot més), per aquest motiu, de vegades haurem de fer alguna cosa més per comprovar que estan ben optimitzades.

 

El procés per comprovar si realment estem veient
pàgines web ben optimitzades és el següent

Entrant a www.google.es, i escribint el domini sense les www ni l'extensió (.com, .net...) , per exemple: manresaportal, ja es té una idea de si com a mínim els dissenyadors de pàgines web tramiten les altes de les pàgines web a buscadors, ja que és el cercador més utilitzat i es veu si com a mínim aquestes pàgines web hi apareixen.
Si les pàgines hi surten, sembla que la cosa va bé, tot i que no és cap garantia de que siguin pàgines web ben optimitzades, ja que les pàgines web ben optimitzades tornen referències de l'estil:

manresa portal guia comercial de restaurants botigues i serveis de ...
manresaportal és la guia que ofereix una informació més completa de les petites
empreses de manresa i voltants, també es confeccionen pàgines web, ...
www.manresaportal.com

Veure-ho

Com es pot apreciar, google, com a molt retorna dos resultats del domini de la pàgina web en una primera cerca. Per veure tots els resultats que ofereix una pàgina sobre un concepte, cal clicar on posa "Más resultados de www.domini.com"

és a dir, incloent les dades de títol (en blau), una descripció de la pàgina (en negre) i l'adreça, ja que això ens indica que realment s'ha intentat que com a mínim la pantalla principal de les pàgines web tingui presència als cercadors, i l'alta s'ha dut a terme d'una manera conscient. Moltes vegades, google inclou pàgines web per les quals no s'ha fet la promoció en buscadors, o bé no s'han optimitzat per donar els resultats, en aquest cas es pot trobar un text de l'estil:

.:manresaportal:.
www.manresaportal.com

Aquest resultat, és el més similar a no res, aquesta, no és una pàgina web ben optimitzada, ja que ni ens ofereix títol, ni descripció. és interessant fixar-se en els .: :. o altres decoracions que es poden posar al títol, ja que són un indicador inequívoc de que no només la pàgina web no està ben optimitzada, si no que a més aquest dissenyador gràfic no té ni idea de la utilitat del títol per aconseguir pàgines web ben optimitzades (naturalment en el cas que sigui una pantalla amb contingut).

Existeix la possibilitat que el resultat sigui:

www.manresaportal.com/directori
páginas similares

Aquesta pantalla pot estar ben optimitzada, però el robot del google encara no l'ha explorat i ens ofereix aquest resultat de forma provisional.

En aquest cas, cal fer una comprovació per tal de saber si es tracta de pàgines web ben optimitzades, clicant l'enllaç, i veient què posa a la part blava de la zona superior de la finestra, si hi apareix un títol, és un possible indicador de que les pàgines web estiguin ben optimitzades, caldrà mirar un parell de pantalles més de la mateixa pàgina a l'altzar, si també tenen un títol relacionat amb el contingut, és molt probable que estiguin ben optimitzades.

Al quadre de cerca del google, s'hi ha d'escriure: site:www.(domini.com) En el cas de www.manresaportal.com, per tant caldrà posar-hi: site:www.manresaportal.com
Veurem a la línia blava (sota el logo de google) el número de pantalles del domini al que pertany la pàgina web que el cercador té indexades:

La Web Resultados 1 - 10 de aproximadamente 894 de en el dominio www.manresaportal.com (0,22 segundos)


PER IDENTIFICAR PÀGINES WEB BEN OPTIMITZADES
CAL TENIR EN COMPTE:

En el cas de tractar-se d'una pàgina web en flash, normalment no cal esperar obtenir gaires resultats, la promoció web en buscadors perd moltes oportunitats d'èxit, ja que no es poden promocionar les pantalles interiors, per tant, treballant unicament amb flash no és possible oferir pàgines web ben optimitzades per a buscadors.

Si la pàgina utilitza frames, veurem resultats de buscadors que ens portaran a parts de la pantalla a més de les pantalles senceres (ja que s'han d'incloure unes instruccions que normalment no es posen), per tant, és molt improbable que s'obtinguin pàgines web ben optimitzades per a buscadors.

Per aquests motius, no són gens recomanables per aconseguir pàgines web ben optimitzades per a buscadors ni les pàgines flash ni els frames.


En el cas de tractar-se d'una pàgina html, php, asp... (.php, .asp i altres extensions de pantalles web programades amb bases de dades, també tenen les seves particularitats, tot i que no són tan restrictives), google i altres cercadors ens oferiran tants resultats com pantalles tinguin indexades. Aquí, si les pàgines web han estat ben optimitzades per a buscadors, (entre quatre mesos i un any després d'optimitzar la pàgina web per a buscadors) es veuran tants resultats com pantalles web es vulgui que apareguin als cercadors, a més, cada pantalla tindrà el seu títol i la seva descripció, en cas que no s'hagin optimitzat algunes pantalles, ens oferirà. Resultats de l'estil:

manresaportal
www.manresaportal.com

Generalment, les pantalles que hagi incorporat el buscador, però encara no hagi explorat apareixeran d'aquest estil:

www.manresaportal.com/directori
páginas similares

En aquest cas, per poder suposar que s'està davant de pàgines web ben optimitzades, només cal clicar l'enllaç, si a l'espai blau del marc de la finestra hi posa el títol descriptiu... paciència, en unes setmanes o mesos ja agafarà la pantalla amb la seva descripció.

Les pàgines web ben optimitzades per a cercadors, han d'obtenir resultats de l'estil de les següents:

Clicant damunt dels enllaços, es poden veure alguns exemples de pàgines web ben optimitzades:
site:www.manresaportal.com
site:www.buscomotor.com
site:www.pisosweb.com
site:www.cletu.com
site:www.jansa.com

El nombre de resultats que ens doni el buscador, variarà depenent del número de pantalles de les pàgines web, però sempre (o en la majoria de les pantalles) els resultats obtinguts són comparables a aquests treballs realitzats per www.manresaportal.com, és a dir, amb títol, descripció i l'adreça de la pantalla. Si es compleixen aquests requisits, el candidat sembla fiable (almenys sap com ho ha de fer, que no és poc) i es pot tirar endavant el projecte amb certa confiança.


Amb la feina acabada, i per assegurar-se que
les pàgines web estan ben optimitzades per a buscadors

Un cop la pàgina web estigui finalitzada (entre quatre i vuit setmanes després haurà d'aparèixer als buscadors), pot passar només una setmana, però no és el més habitual. També pot passar que la pàgina web aparegui i després desaparegui, no cal preocupar-se, si la feina està ben feta, en algunes setmanes hauria de tornar a sortir i aquest cop ja definitivament, després d'això, caldrà esperar entre quatre mesos i un any per tal que cadascuna de les pantalles estiguin en les posicions que els pertoquin, posicionades segons el tema, producte o família de productes que es tracti a cadascuna d'elles, si això és així podem parlar de pàgines web ben optimitzades per a buscadors.

Si vol una informació més acurada sobre els trets bàsics de la optimització de pàgines web, pot llegir els següents apartats, o bé pot posar-se en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari d'informació:

Apartats:
0.- Què és el posicionament en buscadors.
1.- Optimització de pàgines i promoció web.
2.- Promoció de pàgines web i altes a buscadors.
3.- Com escollir dissenyadors de pàgines web.
4.- Com saber si les pàgines web estan ben optimitzades per a buscadors.
5.- Resum: Claus per aconseguir una pàgina web accessible i útil.

6.- Subvencions i ajuts per al disseny de pàgines web.
7.- L'experiència per a optimitzar pàgines web per a buscado
rs.

8.- Optimitzar pàgines web a tot Catalunya.

Temes relacionats:
1.- Detalls a tenir en compte en el disseny web.
2.- Què és el disseny web.
3.- Disseny web i disseny publicitari.
4.- Disseny web amb garanties.
5.- Referències en disseny web
6.- Formulari d'informació sobre disseny web


Enviar a un amic Imrpimir Compartir a Twitter Compartir a Facebook Compartir continguts